Andere doelgroepen

Andere doelgroepen

Hei-sessie of teambuilding, maar dan anders

Een afdeling of team kan wel een creatieve impuls gebruiken, het associatieve denken en improvisatievermogen is toe aan een boost, of medewerkers hebben gewoon behoefte aan een betekenisvolle en inspirerende kluif, waar ze in een groep en met plezier hun tanden in kunnen zetten?

Dan kan het leuk, prikkelend en zinvol zijn om een queeste te ondernemen in het verleden, aan de hand van een eigen familielid uit vervlogen tijden. Even los uit het hier en nu, maar onmiskenbaar met een navelstreng naar het heden, spitten en speuren. Schatgraven in de eigen familiehistorie.

Een ideale manier om even los te komen van de waan van alledag, doelstellingen maar ook sleur. Spoorzoeken onder eigen bloedverwanten levert altijd ontdekkingen op, biedt nieuwe inzichten over identiteit en iemand plaats en functie in de wereld en de tijd. En, niet onbelangrijk, het helpt relativeren.

En hoezeer het soms ook onthult hoe uiteenlopend onze roots en verwanten zijn, het verbindt ook mensen en geesten. Want uiteindelijk leert het ons dat we allemaal meer zijn dan een product van genen en opvoeding: deels wordt onze identiteit ook bepaald door wat er in de geschiedenis  voor ons allemaal is gebeurd.

Een team-project ‘Verborgen Familieverleden’ is een kwestie van maatwerk. Altijd wordt er research gedaan, worden ervaringen en bevindingen gedeeld en is er een eindproductie, van posterpresentatie of powerpoint tot een geschreven verhaal. Maar de precieze invulling gebeurt in overleg.

Daartoe wordt eerst een intake gedaan, waarbij mogelijkheden worden verkend, aan de hand van gewenste doelen en de doelgroep. Aanbevolen wordt een meerdaags programma. Dat levert meer diepte en oogst op, en mooiere verhalen die wat los maken in de deelnemers individueel, en onderling. Anders gezegd: deelnemers gaan op een andere manier kijken naar hun verleden en zichzelf.

Afhankelijk van wensen en budget is het mogelijk om een team-project op locatie te doen, met overnachtingen, verzorging van de inwendige mens en aanvullende programma-onderdelen, zoals inspirerende presentaties van professionele spoorzoekers, of buitenactiviteiten.

Deel dit bericht