De initiatiefnemers

De initiatiefnemers

‘Verborgen Familieverleden’ is geboren uit liefde voor taal, schrijven, geschiedenis, familie en vooral: mooie verhalen. Want in ieders familie schuilen mensen met verhalen die raken, klein en groot. Verhalen die de moeite waard zijn om te worden ontdekt, ontgonnen, verteld en aldus behoed voor vergetelheid.

Ferdi Schrooten is schrijver en zelfstandig (onderzoeks)journalist met twee decennia ervaring bij tv, print en online media (onder andere ANP, AD, Trouw, NRC, Omroep MAX, NCRV, Max Magazine), in binnen- en buitenland. Auteur van het non-fictieboek ‘Nonk Theo en de mijnen’, over een speurtocht naar een dode oom in Australië. Ervaring met gastcolleges in onderwijs, journalistiek en andere sectoren. Zie ook www.nonktheo.nl en LinkedIn .

[portretfoto Ferdi]

 

Jeroen Clemens
is Pionier digitale geletterdheid, ex-docent Nederlands, consultant, trainer-coach, onderzoeker en veelgevraagd expert/spreker op het gebied van met name digitale geletterdheid en innovatief onderwijs.

‘Verborgen Familieverleden’ is als eerste uitgeprobeerd met zijn leerlingen (4/5VWO) op het Helen Parkhurst College, Almere om met name schrijfonderwijs en digitale geletterdheid te integreren en het onderwijs betekenisvoller te maken.
Zie ook: www.jeroenclemens.nl en LinkedIn.

Deel dit bericht